POLITIKA KOLAČIĆA

Ova Politika kolačića objašnjava šta su kolačići i kako ih Nordeus Fondacija („Nordeus Fondacija“, „mi“, „nas“ ili „naš“) koristi na www.mejkerslab.rs i bilo kom mikro-sajtu ili poddomenu te stranice (naša „veb-stranica“). Predlažemo da pročitate politiku u celosti kako biste razumeli koje informacije prikupljamo koristeći kolačiće i kako se te informacije koriste.

Ova Politika kolačića dopunjuje i predstavlja sastavni deo naše Politike privatnosti, kojoj možete pristupiti: politika privatnosti.

Zadržavamo pravo da u bilo koje vreme i iz bilo kojeg razloga izmenimo ovu Politiku kolačića. Obaveštenje o promenama ćemo vam pružiti ažuriranjem datuma „Poslednji put ažurirano“ ove Politike kolačića. Sve izmene ili modifikacije će odmah stupiti na snagu objavljivanjem ažurirane Politike kolačića na našoj veb-stranici, a vi se odričete prava da primite posebno obaveštenje o svakoj takvoj promeni ili modifikaciji.

Preporučujemo da povremeno pregledate ovu Politiku kolačića kako biste bili obavešteni o eventualnim ažuriranjima. Smatraće se da ste obavešteni i da ste saglasni sa promenama u bilo kojoj revidiranoj Politici kolačića ukoliko nastavite koristiti veb-stranicu nakon datuma kada je tako revidirana Politika kolačića objavljena.

Sva pitanja ili nedoumice u vezi sa upotrebom kolačića na našoj veb-stranici, kao i obradom podataka o ličnosti prikupljenih kroz njenu upotrebu, možete uputiti na: info@nordeusfondacija.org.

// ŠTA SU KOLAČIĆI I ZA ŠTA SE KORISTE?

Kolačići su tekstualni fajlovi koji sadrže male količine informacija i preuzimaju se na vaš uređaj za pretraživanje (kao što je računar ili pametni telefon) prilikom posete veb-stranici. Veb-stranica koja ih je preuzela, ili druge stranice koje koriste iste kolačiće, mogu ih prepoznati. Ovo pomaže veb-stranici da prepozna da li je uređaj za pretraživanje već posetio te stranice.

Koristimo kolačiće kako bismo prikupili informacije o korišćenju naše veb-stranice u cilju njihovog efikasnijeg funkcionisanja i poboljšanja iskustva naših posetilaca prilikom pretraživanja stranice.

Obično koristimo i kolačiće sesije i trajne kolačiće. Kolačići sesije olakšavaju navigaciju na našoj veb-stranici. Kolačići sesije ističu kada zatvorite pretraživač na svom uređaju. Trajni kolačić ostaje na vašem hard disku tokom dužeg perioda i može se koristiti kada se vratite na našu veb-stranicu kako bismo vas identifikovali ili vam omogućili prijavljivanje.

//UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA

Kada prvi put posetite našu veb-stranicu, pojaviće se obaveštenje o kolačićima koje će objasniti koje podatke koriste i u koje svrhe, pružajući vam priliku da odlučite da li prihvatate samo korišćenje strogo neophodnih kolačića ili takođe prihvatate korišćenje drugih određenih (ili svih) vrsta kolačića.

Nije obavezno prihvatiti sve kolačiće koje koriste naša veb-stranica. Međutim, ako odbijete određene kolačiće, možda nećete moći koristiti neke funkcije naše veb-stranice. Vaš pretraživač ili uređaj može biti podešen tako da vam omogući da odbijete ili obrišete kolačiće ili da vas obavesti kada se kolačić čuva na vašem uređaju. Da biste promenili podešavanja kolačića u svom pretraživaču ili uređaju, možete pratiti uputstva u odeljku za pomoć svog pretraživača ili posetiti www.allaboutcookies.org.

Napomena: Brisanjem ili blokiranjem kolačića koji su strogo neophodni za funkcionisanje naše veb-stranice, možda neće pravilno raditi, a možda nećete moći pristupiti određenim delovima veb-stranice.

// KOJE VRSTE KOLAČIĆA KORISTIMO?

Koristimo sledeće vrste kolačića na našoj veb-stranici:

Strogo neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za rad naše veb-stranice i ne mogu se isključiti bez narušavanja njihove funkcionalnosti. Postavljeni su da reaguju na radnje koje preduzmete kako biste zatražili usluge, kao što su postavljanje vaših podešavanja privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca. Možete postaviti podešavanja Vašeg pretraživača ili uređaja da blokiraju ove kolačiće ili da Vas upozore na njih, ali neki delovi veb-stranice možda neće raditi. Ovi kolačići uključuju:

Ime

Pružalac

Svrha prikupljanja i obrade podataka

Vrsta i trajanje

PHPSESSID

 

Tehnički kolačić neophodan za osnovno funkcionisanje sajta

1 godina

Analitički/Performans kolačići

Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore saobraćaja kako bismo mogli meriti i poboljšati performanse naše veb-stranice. Sve informacije prikupljene ovim kolačićima sakupljaju treće strane ili mi. Ako blokirate ove kolačiće, nećemo znati kada ste posetili našu veb-stranicu. Ovi kolačići uključuju:

 

Ime

Pružalac

Svrha prikupljanja i obrade podataka

Vrsta i trajanje

__ga

Google Analytics

Koristi se za identifikaciju jedinstvenih korisnika.

2 godine

 

__gid

Google Analytics

Koristi se za identifikaciju jedinstvenih korisnika.

24 časa

 

// LINKOVI KA DRUGIM SAJTOVIMA

Naša veb-stranica mogu sadržati linkove ka drugim sajtovima koji nisu u našem vlasništvu ili pod našom kontrolom. Imajte na umu da nismo odgovorni za praksu privatnosti ili bezbednosti takvih sajtova. Podstičemo vas da budete oprezni kada napuštate našu veb-stranicu i da pročitate politike privatnosti svake stranice koja prikuplja podatke o ličnosti.

// DODATNE INFORMACIJE

Kada sarađujemo s trećim licima koji postavljaju kolačiće u naše ime i imaju pristup podacima o ličnosti prikupljenim putem kolačića ili drugih aplikacija, oni su obavezani odgovarajućim ugovornim garancijama u skladu s zahtevima domaćih propisa o zaštiti podataka o ličnosti. Svi podaci o ličnosti koje prikupljamo putem kolačića čuvaju se na serverima koji mogu biti smešteni u Srbiji i EU, kao i izvan njih. Zadržavamo podatke o ličnosti prikupljene putem kolačića potrebne za personalizovane usluge kada ste pristali na upotrebu kolačića u te svrhe, i suprotno, samo onoliko koliko je potrebno za agregaciju ličnih podataka koje koristimo za unapređenje veb-stranice i merenje poseta.

Poslednji put ažurirano: 05.02.2024.