Mejkers lab je učionica budućnosti – mesto gde se znanje deli i koristi, gde se budi inspiracija i gde se realizuju ideje.  Kroz izgradnju Mejkers labova, udruženi gradimo sistem podrške obrazovanju, u kome škole, nastavnike i učenike povezujemo sa privredom, naukom, i drugim društvenim činiocima. Cilj ove inicijative je da se savremena znanja, veštine i tehnologije direktno uliju do nastavnika i učenika. 

Misija Grupe za obrazovanje koja ima za cilj da mladima pruži budućnost punu izbora, znanja i mogućnosti nastaviće se i u narednim godinama. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane  srednje škole u Srbiji da se prijave i  postanu jedna od lokacija narednih Mejkers labova. Broj škola koje će biti odabrane na konkursu nije ograničen. Biće kontaktirane one škole koje ispunjavaju kriterijume za otvaranje Mejkers laba a izgradnja i otvaranje Mejkers labova biće planirana i realizovana u narednim godinama u skladu sa dinamikom i kapacitetom Grupe za obrazovanje. 

Izgradnja Mejkers laba je zajednički poduhvat Grupe za obrazovanje i kolektiva škole, u kome skupa učestvujemo, planiramo i realizujemo i izgradnju i opremanje Laba, kao i programe koji će se u njemu sprovoditi. Kako bi ceo proces bio uspešan neophodni su angažman i posvećenost kolektiva škole i dobra komunikacija i saradnja sa lokalnom zajednicom. U ovaj proces i u dalji rad Mejkers Laba nakon otvaranja može se uključiti onoliko nastavnika koliko u školi ima zainteresovanih, ali je neophodno da postoji jedan (ili 2) nastavnika koji će na sebe preuzeti ulogu koordinatora Mejkers Laba. 

Ukoliko želite da i Vaša škola bude deo Mejkers lab mreže, niže je uputstvo kako da se prijavite. 

Srećno!

GRUPA ZA OBRAZOVANJE

Od 2022. godine do danas, Grupa za obrazovanje, koju čine Nordeus Fondacija, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih u Srbiji i Inicijativa “Digitalna Srbija”, otvorila je 14 Mejkers labova u 13 gradova Srbije, a do kraja ove godine toj mreži priključiće se još 13 škola, čime će pristup učionicama budućnosti biti omogućen za 25000 đaka i 2500 nastavnika. Podršku u izgradnji i opremanju Mejkers labova, Grupa za obrazovanje dobija i od kompanija koje su tokom celog perioda ulagale svoje resurse za pružanje podrške boljem obrazovanju, a to su – Bosch Srbija, Henkel/Ceresit, Tarkett, Roma company i NCR fondacija.

KAKO DA SE PRIJAVITE

Ukoliko imate prostoriju u školi u kojoj biste voleli da imate Mejkers lab i tako postanete deo mreže Mejkers labova molimo vas da ispunite sledeće korake: 

  1. Javite nam da ste zainteresovani preko forme do koje se dolazi klikom na dugme ispod i mi ćemo vam poslati potrebnu dokumentaciju
  2. Popunite Obrazac prijave
  3. Pripremite fotografije i/ili video prostora. Fotografije treba da budu jasne, dobro osvetljene i da prikazuju prostor iz svih uglova. 
  4. Pripremite predlog programa koje biste organizovali u Mejkers labu
  5. Pošaljite sva navedena dokumenta putem forme koja se nalazi na ovom LINKU
  6. Ukoliko je sve u redu, dobićete povratni mejl kao potvrdu prijave. 

Rok za prijavu je 1. oktobar 2024. godine,  a povratnu informaciju s naše strane možete očekivati do 1. novembra 2024. godine. 

Ukoliko imate nekih pitanja u vezi sa konkursom, možete nas kontaktirati putem mejla: info@mejkerslab.rs.

Da bismo vam pomogli da što kvalitetnije popunite vaše prijave, 23.01. u 12.00 organizujemo onlajn Info sesiju na kojoj možete dobiti sve informacije o samom konkursu i postaviti pitanja koja vas interesuju. Prijavite prisustvo klikom na dugme.